Categorieën

  • Dit ben ik!
  • Draagconsult
  • Verhuur
  • Workshops
  • Mamacafé Tiel
  • Webshop

Draagconsult

Waarom dragen?

In je baarmoeder zat je kindje 9 maanden lang in een veilige, warme omgeving met een constante temperatuur van 37 graden. Hij zat lekker in elkaar gedoken met opgetrokken knietjes en hoorde voornamelijk het gerommel van jouw ingewanden en het kloppen van je hart, die geluiden zijn hem vertrouwd. Na de geboorte is ineens alles anders en onbekend, veel licht, harde geluiden, lagere temperaturen. Je baby zal vaak verlangen naar zijn mama, naar de warmte van jouw lichaam en het geruststellende kloppen van je hart en het gerommel in je lijf. Mamahonger noemen ze dat. In de draagdoek voelt je kindje zich veilig en geborgen, net als in de baarmoeder.
Omdat je in de draagdoek je kindje dicht bij je hebt, zal je ook sneller zijn hongersignalen opmerken, je merkt het gelijk als je kindje wat onrustiger wordt en op zijn vuistje begint te sabbelen.
Je kindje zal in het begin nog weinig kunnen zien, een pasgeboren baby kan niet verder zien dan ongeveer 30 cm en hij weet nog niet dat wat hij niet ziet, nog wel er kan zijn. Dus zodra jij uit zijn zicht verdwijnt, zal hij denken dat je er niet meer bent. In de draagdoek kan hij je altijd zien en heb je zelf toch de bewegingsvrijheid om dingen te kunnen doen.

Een baby heeft een bolle rug en naar voren gerichte heupen, dit is duidelijk zichtbaar als je je baby neerlegt, hij houdt zijn benen opgetrokken en zijn rug bol. In de draagdoek wordt deze positie ondersteund, waardoor de ruggenwervel en heupen zich optimaal kunnen ontwikkelen.
 
Beginnen met dragen

Als je dan besloten hebt dat je wilt gaan dragen rijst al snel de vraag: waarmee dan?
Er zijn verschillende opties.
Rekbare doek: Het voordeel van een rekbare doek is dat je hem vooraf kunt knopen, voor je je kindje erin doet. Het voelt zacht en warm en is dus erg comfortabel. Nadeel is dat de rekbare stof snel gaat uitzakken als je kindje zwaarder wordt en dan ook minder comfortabel wordt voor jezelf. De rekbare doek is dus vooral geschikt voor jonge baby’s.
Geweven doek: Geweven doeken zijn er in veel verschillende maten en materialen. De maat is afhankelijk van je postuur en op welke manier je wilt knopen. Als je net begint met dragen zal ik je een doek van 100% katoen aanraden en voor de meest gangbare knopen zal een maat 6 meestal volstaan. Een geweven doek is veelzijdig en draagkrachtig, waardoor je er jarenlang mee zal kunnen dragen.
Soft Structured Carrier: Er zijn dragers met gespen, klittenband of die je af moet knopen. Voordeel is dat het vaak makkelijker en sneller is dan een doek knopen. De meeste merken hanteren maten, waardoor je als je kindje groter wordt, een grotere maat zal moeten kopen.
Bij een pasgeboren baby heeft een draagdoek de voorkeur omdat die je kindje helemaal omhult, als in een cocon, dit is bij een drager meestal niet het geval.
 

Draagconsult

Er zijn verschillende consulten mogelijk, afhankelijk van jouw behoeften. Alleen of samen met je partner of een vriendin. Beginner of gevorderd. Zelfs al tijdens je zwangerschap kun je een consult volgen, dan kun je alvast ervaren hoe het zal zijn om straks je kindje te dragen.
Tijdens een consult leer ik je een nieuwe knoop aan of werken we aan het verbeteren van je knooptechniek. We kunnen tijdens het consult kijken welke knoop bij jou past of misschien heb je al een idee wat je wilt. Om het consult te kunnen voorbereiden, hoor ik graag vooraf naar welk type knoop je voorkeur uit gaat. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden: buikknoop met een rekbare doek, buikknoop met een geweven doek, heupknoop, rugknoop of ringsling.
Tijdens het consult oefenen we met een draagpop. Deze pop is qua gewicht en eigenschappen vergelijkbaar met een echte baby. Als je de knoop voldoende in de vingers hebt, kun je hem onder begeleiding proberen met je eigen kind.
Het is dan ook prima als je eigen kind(eren) aanwezig zijn. Echter is het voor het oefenen met de pop wel zo prettig om rust te hebben. Als er gedurende die tijd iemand anders is die op je kind(eren) past, dan kun jij in alle rust oefenen.
Ik heb verschillende doeken en dragers ter beschikking, zodat je er verschillende kunt zien en proberen. Als je zelf een doek of drager hebt kunnen we die natuurlijk ook gebruiken.
Ik heb 3 verschillende rekbare doeken, geweven doeken in de maten 2 t/m 6 van verschillende materialen, een ringsling, een Manduca, een meitai en een onbuhimo.


Tarieven

Een consult kan zowel bij mij als bij jou thuis plaatsvinden. Tot 15 km rondom Tiel reken ik geen reiskosten, daarbuiten komt er €0,25 p/km bij.

Basisconsult: €55 voor een consult van 1,5 uur.

Opvolgconsult: €30 voor 45 minuten. Deze kun je boeken als je al eens een basisconsult bij me hebt gevolgd en graag wilt dat ik nog eens meekijk of even de puntjes op de i wilt zetten. Wil je een andere knoop leren, boek je weer een basisconsult.

Dubbelconsult: €80 voor een consult van ongeveer 2 uur. Wil je graag samen met je partner of met een vriendin een consult volgen? Boek dan een dubbelconsult. Je leert dan allebei dezelfde knoop.

Orïentatie: €15 voor 30 minuten. Wil je graag verschillende dragers uitproberen? Dat kan met een oriëntatie.


Wil je graag een consult boeken? Stuur dan een e-mail naar info@jyenik-natuurlijk.nl of bel me op 06-34202695.
 
Renske van Vliet – Blokker
Draagconsulente, opgeleid door die Trageschule Dresden

 

 Nieuwsbrief?
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.